όσο για τον Θεό ? ψάξτον μΕσα σου ανθρωπάκο μου !!!

Kι είδαμε, ιδέες που γίνηκαν συμφέροντα, εν μία νυκτί,

πολέμους για το συμφέρων των ολίγων,

φίλους που εξαγοράστηκαν για τριάκοντα αργύρια,

συνοδοιπόρους που πνίγηκαν στα σάλια τους πουλημένοι απ την ίδια την μεγαλομανία τους.

Είδαμε καραβάνια φτωχών ταλαίπωρων ανθρώπων να πνίγονται, να ποδοπατιόνται, να χλευάζονται και κανείς μα κανείς να μην νοιάζεται.
Είδαμε αδέρφια να κατασπαράσσονται για  την μερίδα του λέοντος και να διαλύονται σπίτια και οικογένειες χωρίς να κοκκινίσει ούτε ένα  μάγουλο από ντροπή.
Είδαμε τον Θάνατο με τα μάτια μας είδαμε.
Και τι δΕν  καταλάβαμε?
Μέσα μας βαθειά στον είναι μας στην ψυχή που κουβαλάς,  ο πολιτισμός, κι η αρετή, κι η τόλμη, κι η ελευθερία  κι η τιμή, και το ήθος, κι όσο για την  ανατροπή στο παλιό και το σκατοκατεστημένο, και η ισότητα για τα δικαιώματα μας και η  ποιότητα ζωής μας και η  αξιοπρέπεια μας? Λέξεις έννοιες καραμέλα θαρρείς εεε?
ψάξτην  στην προσωπική σου την   αλήθεια  σου αυτής της ζωής…Αν έχει άλλη δεν ξέρω… Οι πνευματικές μου αναζητήσεις δεν το χουν και για σιγουράκι  παντως  …Πριν κοιμηθείς όμως να αυτό ακόμη πιάνει ..Κάντο …Κάνε βουτιά …μέσα σου ρε … όχι με μάσκα …όχι ούτε αναπνευστήρα …έτσι με βαθειά ανάσα και εισπνοές εκπνοές …
Αέρας να κινεί το μέσα σου
Ξες τι λεω μωρεεε…Και  ξεκίνα:
– Τι έκανα? Αγάπησα σήμερα? έβλαψα και πρέπει να επανορθώσω? Τι λιθαράκι έβαλα κι εγώ σήμερα …
η αγκαλιά μου μήπως είναι μίζερη και κλειστή?
μήπως να το δω και αλλιώς? Αν ξυπνήσω το πρωί ναι …έτσι θα κάνω …κι ύστερα ας αποκάμω!!
… Δεν υπάρχουν Σωτήρες μήτε Ηγέτες της προκοπής πια.
κι όσο για τον Θεό ?
ψάξτον μΕσα σου ανθρωπάκο μου !!!

|> Φάνυ Πολέμη

Ηθοποιός, απόφοιτος, αριστούχος της Δραματικής Σχολής Πέλου Κατσέλη. Δασκάλα Κινησιολογίας και Παντομίμας, τραγουδοποιός - στιχουργός - ποιήτρια. Δασκάλα Θεάτρου για παιδιά (θεατρικό παιχνίδι – πως στήνουμε μια παράσταση για παιδιά με παιδιά). Παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών - ΕΡΤ, Διαυλος 10, Top FM, Galaxy, Kyklos Fm, Street Radio ertopen radio 106.7 La Vita radio. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο, μουσικές σκηνές και τηλεόραση.. Έχει εκδώσει ποιήματα σε διάφορα λογοτεχνικά διαδικτυακά περιοδικά και blogs..

Δείτε Επίσης

Το «Ζάρι»… της Σαπφούς Παπαντωνοπούλου

Το «Ζάρι» ως κοινωνικοπολιτικό αντι-αποικιακό σχόλιο | της Σαπφούς Παπαντωνοπούλου

ένα σχόλιο

  1. Βάσω Χαμαλέλη

    Έτσι έζησες, έτσι είσαι και θα είσαι, Φανή μου! Θέλει τσαγανό να το κατακτήσεις αυτό! Σε χαίρομαι που λες βαθιές αλήθειες με τρόπο τόσο απλό! Η ζωή δεν είναι μαθηματικά! Της αρκούν το ένα κι ένα κάνουν δυο! Να μην παλαντζάρεις. Και να ‘ναι το μέσα σου γαλήνιο, για να μπορείς να βλέπεις με καθαρά μάτια τον κόσμο!

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!