Αυτό το φετινό με τους δημοτικούς συμβούλους σε όποια πέτρα κι αν εσήκωσες δεν ξανάγινε. Νέα πρόσωπα, που δεν είχαν ποτέ δοκιμαστεί στον πολιτικό στίβο, αλλά ήταν ενεργά μέλη αυτής της κοινωνίας, από την αισθητικό που κάνεις το πεντικιούρ σου έως τον περιπτερά που ξέρει τα νέα της πόλης με το νι και το σίγμα, έδωσαν το παρών τους στα μασούρια ψηφοδέλτια. Τα ονόματα γνωστών σου ατελείωτα. Μα, όλοι να θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο; Ένας ένας, βρε παιδιά, μην ποδοπατιέστε.

Οι χαιρετούρες έξω πάμπολλες, τόσες που νόμιζες πως ξαφνικά γίνανε έξω καρδιά όλοι, ότι η Ελλάδα ξαναβρήκε τον φιλόξενο χαρακτήρα της (αλλά πού αυτό; οι παλιές καλές εποχές μοιάζουν με όνειρο θερινής νύχτας). Δεν μπορούσες να καταλάβεις αν τους ήξερες όλους από χτες ή σου δίνανε το χέρι για το ψηφαλάκι. Τα κεράσματα πέφτανε βροχή και οι καφετζήδες κάνανε χρυσές δουλειές. Ευτυχώς να λέμε που κάποιοι δουλέψανε και βγάλανε μεροκάματο από όλη αυτή τη φιέστα. Η αγορά γέμισε με κόσμο θαρρείς και υπήρξε για λίγο οικονομική αναπτέρωση αλλά τελικά ήταν περισσότερο για το μπούγιο παρά για την ταμπακιέρα.

Χαρτούρα, μπόλικη χαρτούρα είχε την τιμητική της όσο και αν κάποιοι μεταμοντέρνοι υποψήφιοι το θέσανε σωστά και κάνανε τον αγώνα τους αποκλειστικά από τα σόσιαλ μίντια.

Ακόμη και όσοι βάλανε υποψηφιότητα για να κλείσει απλά ένα ψηφοδέλτιο στο τέλος αποφάσισαν να κάνουν τον αγώνα τους, να μιλήσουν σε δυο τρεις, να ρίξουν τα τηλέφωνά τους. Κάποιοι απλά για να μην γίνουν ρεζίλι στην τοπική κοινωνία που τους γνωρίζει καλά κι άλλοι επειδή με τα πολλά το σκέφτηκαν καλύτερα και τους καλοάρεσε. Και ποιος δεν εζήλεψε άραγε την καριέρα των πολιτικών, ε; Να είσαι αυτός που αποφασίζει την τύχη των υπολοίπων. Μοιάζει το απόλυτο όνειρο του μέσου Έλληνα.

Άντε και του χρόνου παιδιά και όσοι μας εκπροσωπήσετε τελικά στα δημοτικά συμβούλια να ξέρετε ότι δεν μασάμε κουτόχορτο κι ότι μπορεί να το παίζουμε όνοι αλλά έχουμε μυαλό κανόνι. Η ικανότητά σας θα φανεί στην πράξη.

Προς το παρόν, αναζητώ τη νεκρική σιγή. Αποσύρομαι για λίγο και επανέρχομαι δριμύτερος.

ΌΝΟΣ ΜΟΝΟΣ

ΌΝΟΣ ΜΟΝΟΣ

Onos Monos Reloaded

Σχολιάστε την ανάρτηση..

share on: