Καλά Χριστούγεννα

Το ότι η «είδηση» είναι τρολιά «κάνει μπαμ από χιλιόμετρα». Για ένα λαό όμως νέο-Ραγιάδων, που τρολολάρει από τον καναπέ και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στα τρολ των social media και των blogs, μπορεί και να είναι είδηση. Ευσεβείς πόθοι; Δεν θα το έλεγα καν…Το τρολεταριάτο ουδέποτε έθεσε υψηλούς στόχους και ουδέποτε ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία. Γι΄ αυτό είναι και θα παραμείνει μάλλον τρολεταριάτο.

Το τρόλ (ή τα τρόλ) που το ξεκίνησαν σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα (Feliz Navidad) μέσω του Reuters. Ίσως κάποια από αυτά (…μάλλον εμμέσως ή αμέσως έμμισθα) περιμένουν με αγωνία να γίνουν εκλογές. Το Φθινόπωρο, ή στην χειρότερη πριν κλείσει ο χρόνος, νομίζουν (εκτιμούν) ότι τους βολεύει. Οι καρέκλες (με μπόλικα καρφιά) της εξουσίας τους περιμένουν…ή μήπως όχι…

Πάντα, η σχεδόν πάντα, το κνώδαλο λίγο πριν το photo finish κάνει την τελευταία μεγάλη πατατιά. Δεν επαναλαμβάνεται συχνά η ατυχία να σκοντάφτει η «μαύρη γαζέλα» και να παίρνει το χρυσό η «για την Ελλάδα ρε Γαμώτο». Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και όχι όσους έχουν άγνοια κινδύνου. Ο μύθος του Forrest Gump πούλησε στα αμερικανά και εξ΄ αντανακλάσεως στα αμερικανοποιημένα ελληναριά, μετά από πολύ διαφήμιση και λόγω του ότι πολλά αεροπλανοφόρα ταξιδεύουν στις θάλασσες του κόσμου.

Οι νέο-Κοτζαμπάσηδες έχουν μάθει καλά από τους παππούδες και τους πατεράδες τους το συρταρέλι (ή και συρταρόλι) και επειδή «λεφτά υπάρχουν» στο Ραγιαδιστάν, δόξα τον τοκογλύφο, μπορούν να αγοράζουν τον καλύτερο εξοπλισμό και να ενοικιάζουν υπηρετικό προσωπικό από τα «πάνω ράφια».

Περνάω σύριζα και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα από τώρα. . . . Να μην το καθυστερούμε.

VirtùDaimon

Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης. Δαήμων: δαιμόνιος & επινοητικός. Σχεδόν ανίκανος όμως να «πουλήσω» τον εαυτό μου στο θέαμα ή και την ψυχή μου στο διάβολο.

Ars longa, vita brevis

Ὁ βίος βραχὺς, ἡ δὲ τέχνη μακρὴ, ὁ δὲ καιρὸς ὀξὺς, ἡ δὲ πεῖρα σφαλερὴ, ἡ δὲ κρίσις χαλεπή. Δεῖ δὲ οὐ μόνον ἑαυτὸν παρέχειν τὰ δέοντα ποιoῦντα, ἀλλὰ καὶ τὸν νοσέοντα, καὶ τοὺς παρεόντας, καὶ τὰ ἔξωθεν.
Ιπποκράτης (Το πρώτο παράγγελμα από τους «Αφορισμούς»)

Ιστορικό

Δημοφιλή | 24-48 ώρες

αρχική σελίδα
ΝΔούλα Κομπραδόρων
ΜΙΚΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΣ, VIII
Η δικτατορία της ευεξίας

τυχαία άρθρα

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!
Αρέσει σε %d bloggers: