προοδεύουμε..

In Girum Imus et Consomimur Igni *

Το να νικήσεις, τον φαλλοκράτη σωβινιστή, την κατίνα με άποψη, τον αχρείο, τον αμόρφωτο αριστεριστή, φιλελέρα, φασίστα κ..ά. που προσπαθούν να trollάρουν, όλον αυτό το συρφετό, αντάμα και χώρια, κι όσους προστρέχουν σε βοήθεια και «ηθική συμπαράσταση», στην Τάξη του Λόγου, είναι πανευκολάκι. Ο εγκλωβισμός και η αυτό-παγίδευση στην ευκολία, παραπάνω από προφανής.. Τα κανονιστικά διατάγματα του λόγου δεν έκαναν κανέναν Ηγέτη και η κατάληψη κουραδόκαστρων δεν ανακήρυξαν κανέναν Βασιλιά και δεν έχρισαν κανέναν Ιππότη.

Η ανάλωση μέσα σ΄ αυτό τον βούρκο είναι η μοίρα των ευφυών  και ενάρετων. Σε μια εποχή νείκους και μνησικακίας ο εγκλωβισμός στα social media είναι η θλιβερή μοίρα της ανθρωπότητας. Το Οργουελικό 1984 μοιάζει μια παλαιολιθική καρικατούρα.. κι ήταν μόλις χθες.

Δεν είναι το θέαμα, τα  mass media και η virtual reality που δημιουργούν δυστοπίες, είναι οι άνθρωποι που αρνούνται τον τόπο και την ιστορία τους.. Αρνούνται με πείσμα την Ανθρωπινότητά τους, τη Φύση τους και το Λόγο. Επιστρέφουν διαρκώς στην ανασφάλεια του συναισθήματος και οχυρώνονται στα μύχια της ύπαρξής τους.

Τα social media θα έπρεπε να λέγονται αντι-ανθρώπινα δίκτυα και το θέαμα το προνόμιο του δειλού. Όλο αυτό, ως ο χώρος του κοινωνικού ψεύδους που πρόσφατα απέκτησε ψηφιακή «μοντέρνα» μορφή.

Δεν κατασκευάζει η τεχνική τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος δημιουργεί τεχνική και τέχνη.

Οφείλουμε να δολοφονήσουμε την λέξη κοινωνία για να αναβιώσει ο άνθρωπος.

Ανθρώπινα, βαθιά ανθρώπινα,
κι όχι ανθρωποκεντρικά.
Με όλο μου το ΕΙΝΑΙ και το μη ΕΙΝΑΙ.

Για ένα χαρούμενο «μηδενισμό»,

ένα 0 που δεν υπάρχει και πάντα ΕΙΝΑΙ.


* Τριγυρνάμε μέσα στη νύχτα και αναλωνόμαστε από τη φωτιά.

VirtùDaimon

Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης. Δαήμων: δαιμόνιος & επινοητικός. Σχεδόν ανίκανος όμως να «πουλήσω» τον εαυτό μου στο θέαμα ή και την ψυχή μου στον διάβολο.

Σχολιάστε την δημοσίευση

Σχολιασμός

Ars longa, vita brevis

Ο βίος βραχὺς, ἡ δὲ τέχνη μακρὴ, ὁ δὲ καιρὸς ὀξὺς, ἡ δὲ πεῖρα σφαλερὴ, ἡ δὲ κρίσις χαλεπή. Δεῖ δὲ οὐ μόνον ἑαυτὸν παρέχειν τὰ δέοντα ποιoῦντα, ἀλλὰ καὶ τὸν νοσέοντα, καὶ τοὺς παρεόντας, καὶ τὰ ἔξωθεν.
Ιπποκράτης (Το πρώτο παράγγελμα από τους «Αφορισμούς»)

Ιστορικό

Δημοφιλή | 24-48 ώρες

ΝΔούλα ακροδεξιών χαφιέδων
αρχική σελίδα
Gyros mit Metaxa-Sauce
Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη…
"Τσιγγάνα"!
Εκπλήσσομαι αν κάποιος συμφωνεί μαζί μου
Επέλεξα την καθαρεύουσα
Το Λάθος

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!
Αρέσει σε %d bloggers: