Αγράμματοι Ρουβίκωνες

Έχω τόση ανάγκη για λίγη παρέα και για να σπάσει η ρουτίνα, που το ξαναβάνω, για να περάσουνε τουλάχιστον από το σπίτι οι Ρουβίκωνες – στο κάτω κάτω, μανάδες έχουνε και δαύτοι.

Και για τους νέους φίλους.

“Και Αναρχικοί ΚΑΙ Αγράμματοι, ρε πούστη μου…

Με ποιά κριτήρια επιλέγει κάποιος όνομα για τον εαυτό του ή για κάποια δραστηριότητά του;

Προφανώς γιατί θέλει να επικοινωνήσει κάτι στους άλλους με την επιλογή του, να τους δείξει ότι το όνομα τον εκφράζει, τον χαρακτηρίζει, τον σηματοδοτεί.

Ο Τσίπρας, ας πούμε, βάφτισε το γιο του Ορφέα- Ερνέστο, προφανώς για να καταδείξει, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι, αφενός, είναι λάτρης του Έντεχνου – Μια φωτοβολίδα ΠΟΥ στον μπούτσο σκάει;;;- και, αφετέρου, ότι ο γιος του θα βαδίσει, όπως ο πατέρας του, στα χνάρια του Μεγάλου Αργεντίνου (ο οποίος, αν τα΄ξερε τούτα, θα τα γάμαγε όλα και θα ξαναγυρνούσε να δώσει Ανατομία 1).

Στα πλαίσια των ανωτέρω, αγαπητοί Αναρχικοί, προσπαθώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ επιλέξατε για τη Συλλογικότητα σας το όνομα “Ρουβίκωνας”.

Και, όσο και αν στίβω τη γκλάβα μου, αδυνατώ να κατανοήσω την επιλογή σας.

Ας θυμηθούμε τι ήταν ο Ρουβίκωνας.

Ο Ρουβίκωνας ήντονε ποτάμι στη Βόρειο Ιταλία που λειτουργούσε σαν μαντρόσκυλο της Ρώμης, την εποχή της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ΚΑΝΕΝΑΣ Ρωμαίος Στρατηγός δεν επιτρεπόταν να περάσει το ποτάμι, έχοντας πιάσει Εθνική για Ρώμη, παίρνοντας μαζί και τις λεγεώνες του.

Η Ρώμη το θέσπισε αυτό, για να αποφεύγει τα πραξικοπήματα από φιλόδοξους Στρατηγούς, που θα προσπαθούσαν να πάρουν την Εξουσία, στηριζόμενοι στ’ αρχίδια και στα gladio των στρατιωτών τους. Οι οποίοι ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ την είχαν γραμμένη τη Δημοκρατία, κοιτούσαν τους Στρατηγούς τους στα μάτια, όπως η Ευγενία τον Άδωνι, γιατί οι τελευταίοι τους μοίραζαν γη και μπαγιόκο, μετά από κάθε εκστρατεία.

Τώρα, με βάση τα ανωτέρω, εκ πρώτης όψεως, αγράμματοι Ρουβίκωνες, η επιλογή του ονόματος σας φαίνεται δικαιολογημένη, αφού σας παρουσιάζει ως ανάχωμα στην Εξουσία και στην Αυθαιρεσία.

ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΠΑΜΑ.

Ο Ρουβίκωνας, αγράμματοι Ρουβίκωνες, προστάτευε την ΚΑΘΕΣΤΗΚΥΙΑ ΤΑΞΗ της Ρώμης, τους Πατρίκιους και τους Συγκλητικούς, που δεκάρα δεν δίναν για το Λαό, τους Plebs, την πλέμπα, μάνα μου, αλλά ήθελαν να συνεχίσουν να μασαμπουκιάζουν και να νέμονται την εξουσία ανενόχλητοι, με μεγάλα διαλείμματα οργίων στις όχθες του Τίβερη. Δύο μόνο πολιτικοί, οι αδελφοί Γράκχοι, είπαν “ρε παιδιά, να δώσουμε κανά χτηματάκι στους άπορους; – όχι δω χάμου, απέναντι, στην Καρχηδόνα, που είναι δικιά μας” και τους βρήκανε τσιμεντωμένους με τέτοιο τρόπο, να λέει ο μακαρίτης ο Ψωμιάδης “αγαπούλες, το παρακάνατε…”

Συνεπώς, ο Ρουβίκωνας συμβόλιζε τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του Status Quo, αγράμματα μούλικα του Μπακούνιν, συνελόντι ειπείν, η επιλογή σας είναι για τον μπούτσο.

Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος από σας να πεταχτεί σαν πορδή και να πει “δεν κατάλαβες, θείο, για ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ βάλαμε το όνομα, επειδή συμβολίζει την ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ του Status Quo, από αυτόν που το πέρασε το ποτάμι, γράφοντας στ’αρχίδια του την απαγόρευση….”

Αφήστε κάτω τη Σαλάτα του Καίσαρα, συνυφάδες του Κροπότκιν και ας δούμε ποιός πέρασε τον Ρουβίκωνα.

Είναι 49 π.Χ και ο Γάϊος Ιούλιος Καίσαρας στέκεται αγέρωχος μπροστά στο ποτάμι.

Τι έχει κάνει, πριν βρέξει τα δαχτυλάκια του στο κρύο νερό;

Γόνος αριστοκρατικής οκογένειας, δούλεψε το όνομά του από νέος, σιγά-σιγά, στο στρατό, συμβάλοντας μάλιστα ενεργά στην κατάπνιξη του Κινήματος του Σπάρτακου, ο οποίος δεν ήταν μπαλέτο του Γιούρι Γκριγκαρόβιτς, αγράμματοι Ρουβίκωνες, αλλά ο μόνος που, σε 500 χρόνια Ρωμαϊκής κυριαρχίας, τόλμησε να πει “αφήστε, ρε Λατινικά μουνιά, να πάρουνε και οι δούλοι μια ανάσα!!!”

Μπαίνει στην Πολιτική Σκηνή της Ρώμης, τακιμιάζοντας με τον Πομπήιο, τον πιο διάσημο στρατηγό, δίνοντας του μπαγιόκο την κόρη του, και με τον Κράσσο, το Μαρινάκη της εποχής, που αγόραζε με τα μπικικίνια του ό,τι γούσταρε η ψωλή του.

Εκλέγεται Ύπατος, ξεπατώνει τη νομοθεσία και, όταν τελειώνει η θητεία του, πείθει τη Σύγκλητο (ντάξει, πέσανε και κάτι δολάρια από το Noor Ουάν), να τον διορίσει Διοικητή όχι μόνο μιας, όπως είθιστο, αλλά τριών Επαρχιών.

Λεπτομέρεια, αγράμματοι Ρουβίκωνες: Οι Ύπατοι και οι Διοικητές επαρχιών είχαν ΑΣΥΛΙΑ από κάθε δίωξη, όσο ασκούσαν τα καθήκοντά τους – σαν να διορίζεται ο Γιάννος Διοικητής Γαλατίας και να κουνάει τ’αρχίδια του στον Πολάκη, έχοντας τα περιχύσει με φοντύ, ένα πράμα.

Τι κάνει ο Καίσαρας στη Γαλατία (σημερινή Γαλλία), αγράμματοι Ρουβίκωνες;

ΤΑ ΓΑΜΑΕΙ ΤΗ ΜΑΝΑ.

Ανοίγει πόλεμο με όλες τις φυλές, χωρίς να τον προκαλέσουν, για να ενισχύσει την εξουσία του και, κυρίως, τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Οι Γαλάτες, πρόγονοι των Γάλλων, ψωλοβροντάνε με πιατέλες τυριών και Μποζολέ στο Σηκουάνα και ο Καίσαρας, με 50.000 νοματαίους (που, νταξ, περιμένανε βίλα στην Τοσκάνη, μόλις θα τελείωνε το μαδομούνι), ξεπαστρεύει ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ντόπιους, τραγουδώντας Εντίθ Πιάφ “Non, je ne regrette rien….”

Mετά λοιπόν από 5 χρόνια εκστρατείας στη Γαλατία, έχοντας ανοίξει δεύτερη κωλοτρυπίδα στον Αστερίξ και εννιαψήφιο λογαριασμό στα νησιά Κέϋμαν από τα λάφυρα, ο Καίσαρας γυρίζει Ρώμη, έχοντας μάθει ότι ο Κικέρωνας, ο Άδωνις της εποχής, ξελαρυγγιάζεται στη Σύγκλητο να φωνάζει “ας καταδικάσουμε το μαλάκα για κατάχρηση εξουσίας!!!! – όσο γω αγορεύω, σεις ψηφίζετε!!! – το λιμπίζεστε;;;”

Και φτάνει, ένα πρωινό Ιανουαρίου του 49 π.Χ μπροστά στο Ρουβίκωνα…..

Δεν το πολυσκέφτεται, πετάει τη μυθική φράση “Alea jacta est”, που την έλεγε και ο Τζων Τάραμας, όταν έμπαινε στα Καζίνα και η οποία, σε ακριβή μετάφραση Μαρωνίτη, σημαίνει “ω πω, ψωλή που σας έρχεται…”

ΠΕΡΝΑΕΙ λοιπόν το Ρουβίκωνα, μαζί με τη 13η Λεγεώνα του, τα πιο σκληρά καριόλια – με σημερινούς όρους όλοι οι Νavy Seals και η Ζ-ΜΑΚ μαζί – και κατεβαίνει Ρώμη.

ΓΙΑΤΙ κατέβηκε Ρώμη, αγράμματοι Ρουβίκωνες;;

Για να στήσει Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή, στον Παλαδίνο Λόφο;

ΟΧΙ, Κωνσταντίνες Σπυροπούλου.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΠΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Και το κάνει, Ελένες Μενεγάκηδες.

Μετά από 5 χρόνια εμφυλίου, ανακηρύσσεται DICTATOR PERPETUO, και δεν θα σας πω τι σημαίνει, άει γαμηθείτε και ανοίξτε κανα βιβλίο, Γιώργηδες Λιάγκες.

Ώσπου το 44 π.Χ, τόνε ξαπλώνουνε με 23 μαχαιριές στη Σύγκλητο, με πρώτο μαχαίρι τον αντίζηλο του Ποπάϊ και τότε αρχίζει Η ΓΑΜΑΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ, με πρώτον το ανηψάκι του Καίσαρα, τον Οκταβιανό που του τ’ άφησε όλα (όταν άνοιξε η διαθήκη, κλάψανε πουτάνες, με σάουντρακ τον Μάρκ Άντονυ, πολέμαρχο-δεξί χέρι του Τζούλιαν, που περίμενε το Χρίσμα), ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ ΣΑΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΜΑΤΑΕΙΔΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Δυστυχώς.

Συνεπώς, και η δεύτερη εκδοχή, αν ποτέ είχατε καμία, ως προς τη σημειολογία της επιλογής ονόματος της Συλλογικότητας σας, είναι για τον μπούτσο.

ΥΓ1. Το καλοκαίρι, που θα αφήσετε την Επανάσταση και θα πάτε Αγκίστρι και Κουφονήσια για μπάνια, αγράμματοι Ρουβίκωνες, μπορείτε, για αλλαγή, να λέτε “θα φύγεις Αύγουστο κάμπινγκ, ρε μαλάκα;”- “όχι, λέω να φύγω Παπαδόπουλο, που δεν είναι πήχτρα, ρε μαν”.

Γιατί ο Ιούλιος ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΤΣΙ.

ΥΓ2. Αν έρθετε να με βρείτε με βαριοπούλες, θα βγάλω έξω τον Αχινό. Και δεν τρώγεται. Είναι για τις ελιές…

ΥΓ3. Αγράμματοι Ρουβίκωνες, όσο διψασμένος για εξουσία ήταν ο Καίσαρας, άλλο τόσο είχε τόσα κιλά αρχίδια, όσο ζυγίζετε όλοι μαζί, σε πλήρη συνέλευση στα Εξάρχεια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χτυπάτε με τα σφυράκια σας το τζαμάκι κανενός φυλακίου Πρεσβείας και μετά τρέχετε να κρυφτείτε σαν τον Μπολτ, χαπακωμένο από τον Τζέκο, να θυμάστε ότι ο Τζούλιους, όταν μπήκε στη Γερμανία, το έκανε μέσω μιας γέφυρας που έχτισε στο Ρήνο. Όταν πέρασε απέναντι, ΤΗ ΓΚΡΕΜΙΣΕ. Και είπε στα δίμετρα Τευτωνικά γομάρια που τον κοίταζαν από το Δρυμό ” Καλώς τους…Όπως βλέπετε, γω δε μπορώ να πάω πίσω….” Κι αν καταλάβατε, καταλάβατε….

Άρτζυ Γεωργακόπουλος

|> Διαχείριση

Γενική Διαχείριση του Ιστότοπου ART-io.eu

Δείτε Επίσης

Δάσος & Ανεμογεννήτριες

Το μέλλον, λοιπόν, για τα δάση της χώρας διαγράφεται ζοφερότερο από ποτέ.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!