Με Θεία Αγάπη, δεν χρειάζεται αυνανισμός

Δεν χρειάζεται αυνανισμός

Για τους πιστούς χριστιανούς θα έλεγα ότι είναι φυσικό να νιώθουν ενοχή μετά τον αυνανισμό. Η ενοχή αρχίζει αμέσως μετά την κορύφωση. Ο αυνανισμός είναι αμαρτία διότι είναι μια συμπεριφορά που μας απομακρύνει οντολογικά και βιωματικά από το Θεό. Ως αμαρτία-αστοχία δεν μας οδηγεί στην αγάπη και το Θεό αλλά ενισχύει κατά κάποιο τρόπο τον εγωκεντρισμό. Όμως η δύναμη της θέλησης δεν μπορεί να αντισταθεί στον σεξουαλικό πειρασμό. Γι΄ αυτό νομίζω ότι ο αυνανισμός πρέπει να είναι πηγή ταπείνωσης ενώπιον του Θεού και όχι πηγή απογοήτευσης και θλίψης. Αν αυνανίζομαι δεν σημαίνει ότι είμαι κακός χριστιανός αλλά ότι χρειάζεται να πλησιάσω ακόμη περισσότερο το Θεό.

Η Χάρη του Θεού μπορεί να ενισχύσει τον άνθρωπο ώστε να μην χρειάζεται τον αυνανισμό. Ο καλός μοναχός για παράδειγμα δεν έχει καθόλου σεξουαλική ζωή. Δεν παλεύει την σεξουαλική του παρόρμηση. Η ένταση της αγάπης του προς το Θεό εξουδετερώνει τη σεξουαλική παρόρμηση. Ο μοναχός δεν αποφεύγει τον αυνανισμό. Προσκολλάται στον Χριστό και δεν χρειάζεται κανενός είδους σεξουαλική εμπειρία. Χωρίς τη Χάρη του Θεού η εγκράτεια δεν είναι υγιής στάση ζωής απέναντι στη σεξουαλική παρόρμηση.

Για να σταματήσει κανείς τον αυνανισμό χρειάζεται δύο πράγματα ή να ερωτευτεί πολύ έναν καλό σεξουαλικό σύντροφο ή να γευθεί τη δύναμη της Θείας Αγάπης. Ο έρωτας νικάται μόνο με τον Έρωτα.

Πηγή: orthodoxos.wordpress.com

|> Ασπάλαξ

Pegging & Trolling Without Mercy!

Δείτε Επίσης

Ανάξιος λόγου

Χάρης Μελιτάς, Ανάξιος λόγου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!