Καύλας εγκώμιον

Σηματοδοτεί ότι κάνουμε. Καταλύτης για την επιτυχία ή την αποτυχία των πράξεών μας. Δεν είναι μόνο σεξουαλική μην μπερδεύεστε. Η καύλα είναι η δύναμη που στροβιλίζει το αίμα μέσα στο σώμα Θα τη βρεις σε χαμογελαστούς ανθρώπους, στα οράματα και στα όνειρα, πίσω από κάθε λαμπρή ιδέα. Θα τη βρεις στα κορμιά των εραστών και στις εμπνεύσεις των ποιητών, στις μελωδίες των μουσικών και στο γέλιο των παιδιών. Θα τη βρεις στις κόκκινες πινελιές των μελαγχολικών ζωγράφων, στα “εύρηκα” των εφευρετών, στα χέρια των χτιστών, στο σφυρί του υποδηματοποιού, στο τράβηγμα των χαλιναριών και στο θυμό του αλόγου. Θα την ακούσεις να ουρλιάζει στις ιαχές των πολεμιστών και στο διαλογισμό των μυστών. Θα τη βρεις στα πέταλα των λουλουδιών και στο βόμβο των μελισσών, στις στάλες της βροχής, στο ξέσπασμα του κεραυνού, την λάμψη της αστραπής, στη βροντή, στην ελπίδα, στην απελπισία και την αγωνία. Η καύλα δεν πουλιέται ούτε αγοράζεται, γιατί είναι ειλικρινής, ωμή και άφοβη: σιχαίνεται το ψέμα, το φόβο, τα πρέπει και τις κάθε είδους συμβάσεις. Δε γουστάρει την υποταγή, την πειθαρχία και τα δε βαριέσαι. Γυρίζει την πλάτη στους υποκριτές, στους άτολμους, στους δειλούς, στους βολεψάκηδες, καναπεδόφιλους και τους βουτυρομπεμπέδες. Η καύλα δεν έχει ημερομηνία λήξης: είναι αθάνατη. Την γεννά η ζωή και τη χορεύει ο θάνατος. Όσο η γη γυρίζει, θα υπάρχει γιατί αυτή γυρίζει τη γη. Δεν είναι η πεταλούδα που θα καεί απ’ τη φωτιά· η καύλα θα ανάψει τη φωτιά. Η καύλα θα χαθεί μόνο όταν υπάρξει παραίτηση, όταν η ενέργεια του πλανήτη και των πλασμάτων που τον κατοικούν στερέψει. Όταν όλα γύρω γίνουν «ασπρόμαυρα.

|> Γιώργος Χρηστάκης

Εμπνευστής και δημιουργός του χοροθεάτρου ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα. Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποια αναπηρία. Η διάθεση για εξερεύνηση των ορίων του ανθρώπινου σώματος, της ανθρώπινης φαντασίας, της ανθρώπινης ψυχής, όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σ’ ένα μουσικοκινητικό δρώμενο, στάθηκε το έναυσμα για την σύσταση αυτού του χορευτικού σχήματος.

Δείτε Επίσης

Μισώ τους αδιάφορους

Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!