Καρδιοπάθειες, η ορθομοριακή προσέγγιση.

Τι «περίεργη» που είναι η Φύση και οι Νόμοι της. Για άλλη μία φορά ο δυϊσμός του καλού και του κακού πάει περίπατο και θριαμβεύει η αρχαία θεώρηση των πραγμάτων! Πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, την εποχή των παγετώνων, ο πρόγονος μας έχασε την δυνατότητα παραγωγής της βιταμίνης C από τον οργανισμό του. Όλα τα παιδιά δεν ξεπερνούσαν την πρώιμη παιδική ηλικία και πέθαιναν από υποασκορβαιμία δηλαδή από αποσύνθεση του κολλαγόνου και εσωτερική αρτηριακή αιμορραγία. Τυχερά ήταν μόνο τα παιδιά που είχαν τη γονιδιακή δυνατότητα παραγωγής της λιποπρωτεΐνης α [Lipoprotein (a), Lp(a)], μίας ιδιαίτερα κολλώδους πρωτεΐνης που με μεταφορέα την LDL χοληστερόλη «έκλεινε» τις πληγές του τραυματισμένου ιστού.

Από τότε ο πρόγονός μας, είναι το μόνο σχεδόν θηλαστικό που παράγει τη λιποπρωτεΐνη α  και δεν μπορεί να παράξει βιταμίνη C. Όλα τα υπόλοιπα ζώα δεν παθαίνουν ποτέ καρδιοπάθειες εμφράγματα και εγκεφαλικά. Η δυνατότητα παραγωγής των εκάστοτε απαραίτητων ποσοτήτων ασκορβικού οξέως αλλά και η ταυτόχρονη έλλειψη της ανάγκης παραγωγής λιποπρωτεΐνη α τα προστατεύει επαρκώς.

Στην εποχή μας διαπράττεται η ανθρώπινη Ύβρις με τις συνέπειες που γνωρίζουμε. Οι ασθένειες της καρδιάς είναι ο νούμερο ένα δολοφόνος στις μέρες μας. Η υποβάθμιση της τροφής και η μειωμένη πρόσληψη ωμών φρέσκων και ΩΡΙΜΩΝ τροφών (τα φρούτα που κόβονται πρώιμα προκειμένου να ταξιδέψουν πολλές εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες χιλιόμετρα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C), σε συνδυασμό με την αστική επιβάρυνση μας έχουν φέρει στην «εποχή των παγετώνων» ή στην εποχή του Ναύτη του Κολόμβου!

Η (κάποτε) σωτήρια για το είδος μας λιποπρωτεΐνη α έγινε ο κακός παράγοντας που μας πεθαίνει! Η λιποπρωτεΐνη α είναι η άμεση βοήθεια, είναι το προσωρινό «μπάλωμα’» έως ότου επανέλθει η ισορροπία. Όταν αυτή δεν έρχεται όμως, τότε ναι, μαζί με την απόθεση ασβεστίου στην εναγώνια προσπάθεια να μην έρθει ο θάνατος από αιμορραγία και να «στοκάρεται» συνεχώς η πληγή, έρχεται το περιβόητο έμφραγμα!

Εδώ ακριβώς μπαίνει το ζήτημα της χρεοκοπημένης κοσμοαντίληψης του καλού Θεούλη και του κακού Σατανά. Οι φαρμακοβιομηχανίες ψάχνοντας εναγωνίως για την πατέντα του φαρμάκου που θα λύσει το πρόβλημα και θα φέρει δισεκατομμύρια στα ταμεία εφηύρε τον ένοχο! Επειδή δεν κατάφερε να βρει φάρμακο να μπλοκάρει την παραγωγή της λιποπρωτεΐνης α (που θα ήταν μοιραίο ούτως ή άλλως) και της ομοκυστεΐνης -που είναι το άλλο κεφάλαιο- ενοχοποίησε τον «ταξιτζή» και υπέρ-απαραίτητο για τη ζωή ορθό μόριο, την LDL χοληστερόλη!

Οι στατίνες που χρησιμοποιούνται δεκαετίες τώρα, έχουν αυξήσει όχι μόνο τους θανάτους από καρδιά, αλλά και από καρκίνο αφού η παραγωγή κολλαγόνου δεν αποκαθίσταται. Αποσπασματικά να πω εδώ ότι η αποσύνθεση του κολλαγόνου διευκολύνει πάρα πολύ τον καρκίνο να εισβάλλει στον υγιή ιστό με αποτέλεσμα τις μεταστάσεις. Έτσι καταφέρνουν «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», δηλαδή τη διαιώνιση της ασθένειας και τη συνεχή οικονομική αφαίμαξη του απροστάτευτου πολίτη.

Από την άλλη, δεκάδες έρευνες έχουν δείξει ότι η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C αλλά και άλλων απαραίτητων μικροθρεπικών, μαζί φυσικά με την αύξηση της κατανάλωσης ωμών φρέσκων τροφών και υψηλής ποιότητας φυτικής πρωτεΐνης, σε περίπου ένα έτος, επουλώνουν τις «πληγωμένες αρτηρίες» και επαναφέρουν την ελαστικότητα και λειτουργικότητά τους. Ευτυχώς για όλους, τώρα πια δε μιλάμε για θεωρία, αλλά για κλινική εμπειρία ετών…

Η απόλυτη υποταγή στη Φύση και τους Νόμους της χωρίς δογματισμούς, είναι η μόνη οδός για τη μερική κατανόησή της.

Τάσος Παπαπέτρου

Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής

Ars longa, vita brevis

Ὁ βίος βραχὺς, ἡ δὲ τέχνη μακρὴ, ὁ δὲ καιρὸς ὀξὺς, ἡ δὲ πεῖρα σφαλερὴ, ἡ δὲ κρίσις χαλεπή. Δεῖ δὲ οὐ μόνον ἑαυτὸν παρέχειν τὰ δέοντα ποιoῦντα, ἀλλὰ καὶ τὸν νοσέοντα, καὶ τοὺς παρεόντας, καὶ τὰ ἔξωθεν.
Ιπποκράτης (Το πρώτο παράγγελμα από τους «Αφορισμούς»)

Ιστορικό

Δημοφιλή | 24-48 ώρες

Ψάχνω δύο γυναίκες για σοβαρή σχέση!
αρχική σελίδα
Ο Δημήτρης Φύσσας για το «Κομουνιστικό Μανιφέστο»
Ο καλλιτέχνης δεν είναι άνθρωπος
Το προφίλ της κακοποιημένης γυναίκας
Πολυσυντροφικότητα
Τι ακριβώς φοβάσαι; Ένα ροζ τρίγωνο;
‪Η ζωή μας μια φορά μας δίνεται‬
Άλλη μια διαπομπευμένη οροθετική λιγότερη
Διάβολος

Τυχαία

€-φοβία
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!
Αρέσει σε %d bloggers: