ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Τα απλά πράγματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα στην κατανόησή τους. Κι αυτό γιατί συνήθως πρέπει να περάσουν από το στάδιο του καθημερινού προβλήματος για να ασχοληθεί κάποιος..

Βιταμίνης C το ανάγνωσμα...

Το στρες δεν είναι αφύσικη κατάσταση. Είναι απαραίτητο ακόμα και για να ξυπνήσουμε το πρωί. Απλώς δεν το λέμε έτσι. Όπως και με τη φλεγμονή τα μικρόβια ή την ”υπέρταση” και πολλές άλλες «παθολογικές καταστάσεις» το πρόβλημα είναι ότι είμαστε εκπαιδευμένοι να τα βλέπουμε ως φύσει προβλήματα και όχι ως Φυσιολογικές Αντιδράσεις σε κάποιο ερέθισμα.

Σε περίπτωση που ήταν όντως πρόβλημα, ακόμα και η γυμναστική θα ήταν απαγορευμένη!! Το πως ανταπεξέρχεται ο καθένας στις πιέσεις έχει να κάνει με δύο βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος και κυριότερος είναι η νοοτροπία. Δηλαδή το τι θεωρούμε σοβαρό ή αφύσικο ή λυπηρό και τι όχι. Κάποιος μπορεί να «χάσει τη μητέρα του» και σε δύο μήνες να το έχει σχεδόν ξεχάσει και άλλος να του κλέψουν το μηχανάκι και να πάθει έμφραγμα. Αν προσέξετε, οι πιο στρεσαρισμένοι άνθρωποι βρίσκουν πρόβλημα ακόμα και στο ίδιο τον καιρό. Δεν είναι ικανοποιημένοι παρά μόνο με 26 βαθμούς Κελσίου 50% υγρασία και δροσερό βοριαδάκι. Οτιδήποτε έξω από αυτό γίνεται θέμα επιβίωσης!

Δυστυχώς, γιατροί φαρμακοποιοί κ.ά. ακόμα κι αν είναι υπέρ της φοβούνται ή δεν ξέρουν να «υπερδοσολογήσουν». Εμείς συνηθίζουμε να λέμε ότι «το ζήτημα δεν είναι αν γίνεται καλά με C, αλλά μόνο πόση θα χρειαστεί».
Πάρα πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αμέσως την αύξηση των επιπέδων ενέργειας και ταυτόχρονα της ηρεμίας από την πρώτη μέρα της χρήσης της. Ο λόγος είναι ότι αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή των ορμονών γι αυτό και κατοικοεδρεύει σε μεγάλες ποσότητες στα επινεφρίδια στους ενδοκρινείς αδένες γενικά, στα μάτια, πολλές φορές σε μεγάλη δοσολογία μπορεί να «καθαρίσει» μόνη της την ηπατίτιδα C κλπ και είναι ο μόνιμος δωρητής ηλεκτρονίων που εξουδετερώνουν αυτές που ονομάζουμε ελεύθερες ρίζες. Το στρες με λίγα λόγια δημιουργεί υποκλινικό ή και κλινικό σκορβούτο και αυτό αποκρύπτεται από όλες τις συμβατικές ιατρικές διαγνώσεις-πρακτικές. Σε καρκινικούς ή μετακαρκινικούς ασθενείς συνεχίζει τη χημειοθεραπεία και επουλώνει όλους τους τσουρουφλισμένους από τις «θεραπείες» ιστούς.

Τίποτα δεν είναι πανάκεια, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι η πρώτη και τουλάχιστον η μισή δουλειά. Άψογα συνεργάζεται με τις βιταμίνες της ομάδας β με κάποια αμινοξέα που βοηθούν και στην καλή ποιότητα του ύπνου που είναι θεμέλιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην φοβάστε τις πιο υψηλές δοσολογίες. Ευτυχώς, υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που μπορούν να σας καθοδηγήσουν σωστά και με ασφάλεια.

|> Τάσος Παπαπέτρου

Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής

Δείτε Επίσης

Δάσος & Ανεμογεννήτριες

Το μέλλον, λοιπόν, για τα δάση της χώρας διαγράφεται ζοφερότερο από ποτέ.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!