Προβληματισμένοι οι αντιεξουσιαστές της Αθήνας

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των αντιεξουσιαστών της Αθήνας μετά τις πρόσφατες εισβολές τους σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης αφού, όπως λένε, αρχίζουν να λιγοστεύουν οι τοποθεσίες στις οποίες μπορούν να εισβάλουν.

Σε δηλώσεις του στο Βατράχι, ηγετικό στέλεχτος γνωστής οργάνωσης που θέλησε να παραμείνει κουκουλωμένος, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ένοπλη ταξική πάλη σε μια πόλη όπως η Αθήνα.

«Η Αθήνα είναι μια μικρή πόλη. Σε πόσα μέρη να εισβάλεις; Έχουμε εισβάλλει σε σχολές, σε σπίτια πολιτικών, σε τράπεζες, σε ιδρύματα, σε μαγαζιά, σε ΜΜΕ, στα μέσα μεταφοράς, σε εκκλησίες, σχεδόν παντού. Κάποια στιγμή θα ξεμείνουμε» παραδέχεται, λέγοντας ότι η έλλειψη ικανοποιητικών στόχων αποτελεί πρόβλημα για το αντεξουσιαστικό κίνημα.

«Τις προάλλες από κεκτημένη ταχύτητα εισβάλαμε κατά λάθος σε ένα μίνι μάρκετ εδώ στη γειτονιά αλλά ντραπήκαμε τον άνθρωπο και αγοράσαμε μερικά κρουασάν και φύγαμε. Νομίζω αυτό τα λέει όλα».

Όπως λέει, το πρόβλημα έχει αρχίσει να γίνεται τόσο έντονο που κάποιοι σύντροφοί του σκέφτονται να κρεμάσουν τις κουκούλες τους. Άλλοι έχουν στραφεί στην τεχνολογία, κάνοντας καταλήψεις από το σπίτι μέσω ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, που τους επιτρέπει να εισβάλουν σε κτίρια σε άλλες πόλεις του κόσμου, μέσω ειδικού λογισμικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κάλεσε τους αντιεξουσιαστές σε διάλογο, προκειμένου να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες, εναντίον στόχων που θα συμφωνηθούν από κοινού.

Ωστόσο, οι οργανώσεις εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για την έκβαση των συνομιλιών.

«Έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες από την κυβέρνηση να μας φτιάξει ένα πάρκο αστικού πολέμου, όπου οι σύντροφοι θα μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά κάνοντας εισβολές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με πεδίο ρίψης μολότωφ και δανειστική βιβλιοθήκη με έργα του Μπακούνιν, αλλά ακόμα να πάρουμε απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.»

«Αλλά τι περιμένεις, δεν υπάρχει κράτος. Και το λέω εγώ που δε θέλω να υπάρχει κράτος.»

Πηγή: Το Βατράχι

|> Ασπάλαξ

Pegging & Trolling Without Mercy!

Δείτε Επίσης

Πολύ απογοητευμένος…

“Poor Things”: Η νίκη του Λάνθιμου – Η απεργία της Έμα Στόουν

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!