Το σχόλιό μου, ένα χρόνο μετά…παραμένει!

Αυτά πέρσι !!!

Φέτος παιδιά ;;;;

Το σχόλιο μου, ένα χρόνο μετά…παραμένει….

Θα μπορούσα ίσως να το εμπλουτίσω με τα “γαλλικά” που ανταλλάσσουν τέως και νυν μέλη του Δ.Σ.  Ελληνικής Κοινότητας μεγάλης πόλης ….

ή να αναφερθώ στην χαρά που ένιωσε ο διαχειριστής σελίδας για έλληνες, όταν “έπαιξε” σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ως ειδήμων υποθέτω, σχετικά με τα προβλήματα των ελλήνων που μετοίκησαν τελευταία στη γερμανία.

Θα μπορούσα ακόμη να σχολιάσω τον επαναστάτη που ξυπνά σε όσους ερχόμενοι να δουλέψουν , μαθαίνουν από το πάντα ενημερωμένο Ράδιο Αρβύλα, για τα ωρομίσθια των 27 ευρώ και φυσικά καταλαβαίνουν αμέσως, πως κανείς συμπατριώτης τους δεν θέλει να βοηθήσει,  ώστε και οι ίδιοι να έχουν αυτές τις απολαβές!

Ίσως να έλεγα και για τις δεκάδες σελίδες που φροντίζουν να μας κρατούν ενήμερους για τα “σκυλιά” κι όχι μόνο που έρχονται για μια αρπαχτή στις γερμανικές πόλεις.

Δεν θα είχε κανένα νόημα όμως!

Αυτά πάντα συνέβαιναν εδώ, από την εποχή ακόμα που ο Καζαντζίδης τραγούδαγε για την κακούργα τη μετανάστευση.

Μόνο το διαδίκτυο έλειπε!

Ο κόσμος προόδευσε πλέον !

Έβαλε το μυαλό του να δουλέψει κι έτσι κατάλαβε επιτέλους πως ο κλέφτες που ψήφιζε κατεβαίνοντας με τα ναυλωμένα αεροπλάνα, είχαν δίκιο και τότε και κυρίως τώρα!

Η κρίση όντως γεννά ευκαιρίες, αρκεί να είσαι φιλάνθρωπος και να “αγαπάς” τους συμπατριώτες σου!

Δίχως κέρδος κέρατα δε γίνεται κι αυτό το ξέρουν καλά κάποιοι.

Τόσο καλά, που καταφέρνουν να πνίγουν κι εδώ, με την ίδια επιτυχία, την αλήθεια και την πραγματικότητα, απομυζώντας τους ανόητους που θα τους εμπιστευθούν και λερώνοντας με τη βρωμιά τους κι εκείνους που όντως δίνουν απλόχερα χωρίς να γράφει το “ταξίμετρο”!

Το σχόλιό μου, ένα χρόνο μετά…παραμένει !


Άμα το λέει κι ο Πρόεδρος, κάτι θα ξέρει!!!

Αν οι Πρόεδρο των Κοινοτήτων ασχολούνταν με τον ίδιο ζήλο, με όσα αντιμετωπίζουν όσοι έρχονται εδώ για να δουλέψουν στις κουζίνες-γαλέρες των ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατορίων, μπορεί να γλύτωνε κάποιος ταλαίπωρος την σκλαβιά!
Αν ασχολιόσασταν με τους “συμπατριώτες” μας εργολάβους που “δίνουν δουλειά” στους “ταλαίπωρους νεομετανάστες”…δουλειά με 12ωρα μαύρα κι άραχνα, σε αεροδρόμια κι αλλού….
Αυτά βέβαια τώρα δεν είναι επίκαιρα για τους δημοσιοκάφρους, ενώ για τους προέδρους μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη με τις τοπικές κοινωνίες (και δεν εννοώ τους γερμανούς!) αλλά και σε απώλεια ψήφων !!!
Ποιές Κοινότητες εκπροσωπεί ο Πρόεδρος?
Αυτές όπου ζουν χιλιάδες έλληνες και εκλέγονται “προεδρία” από 400 και 500 άτομα, μαζί κι οι 18αρηδες, επειδή εδώ είμαστε προοδευτικοί?
Αυτές που ενώ βγάζουν ψηφίσματα υποστήριξης της κυβέρνησης κάνουν το χωροφύλακα σε όποιον τολμά να αρθρώσει πολιτικό λόγο, αφήνοντας τα χρυσαύγουλα και τα φασίζοντα στοιχεία να αλωνίζουν στις σελίδες τους?
Το ρατσισμό πρόεδροι και λοιποί, τον βίωσα και τον βιώνουν όσοι είναι νέοι εδώ, από τους “συνέλληνες” που προηγήθηκαν ημών.
Έλληνας με είπε τεμπέλα!
‘Ελληνας μου είπε ότι κατέστρεψα την Ελλάδα!
Έλληνας προσπάθησε να με πείσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρω δουλειά με περισσότερο από 5,5 ευρώ μικτά και προσπαθούσε ακόμα κι όταν έλεγα ότι τα καθαρά μου είναι σχεδόν διπλάσια!
Ασχοληθείτε λοιπόν με το μαγαζάκι σας, τους ψηφοφόρους σας και τους “στυλοβάτες της επιχειρηματικότητας”, τους εστιάτορες και τα λοιπά αξιόλογα μέλη των κοινοτήτων σας, που δεν ντροπιάζουν την Ελλάδα, αφού δεν φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα, αλλά στη Γερμανία !
Υ,Γ, Κάθε φορά που ανακαλύπτω ένα ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόριο, με ανθρώπους που τιμούν την τέχνη τους, “ψηλώνω” κάπως! Υπάρχουν άξιοι άνθρωποι κι εδώ, αλλά δεν φαίνονται, αφού έχει εδραιωθεί για τα καλά ο κλειστός μικρόκοσμος σας . Ευτυχώς στα τρία σχεδόν χρόνια εδώ, “ανακάλυψα” σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας κάποιες τέτοιες ανάσες!

 

|> Μέτοικος

Από το Νότο του ήλιου, στο Νότο του Βορά.... Σκέψεις....καθημερινότητα...η ζωή ....

Δείτε Επίσης

Η Μαρίνα Σάττι στην Eurovision

Η Μαρίνα Σάττι (γνωστή και ως ΣΑΤΤΙ ή SATTI) θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!