####Μετεκλογικές Σκέψεις Ενός Ανενημέρωτου Πολίτη####

###Το τέλος της μεταπολίτευσης?###

Πήγαμε στα πρώτα γενέθλια μιας φίλης και μας είπε ότι τώρα τελειώνει η μεταπολίτευση και περνάμε στην επόμενη περίοδο της Ελληνικής ιστορίας. Με έριξε σε βαθιά σκέψη. Όταν βγήκα, της ζήτησα να μου το εξηγήσει αλλά ήταν απασχολημένη… βύζαινε τη μάνα της, μετά έσβησε το κεράκι της και κοιμήθηκε.

###Εκλογικοί Εκβιασμοί###

Παραδέχομαι ότι ψήφισα μετά από εκβιασμούς της αγαπημένης μου γυναίκας. Δεν συνηθίζω να ψηφίζω αλλά παντρεύτηκα πριν τρεις μήνες (Σ’αγαπώ Κατερίνα!!!). Δεν μπορώ να μπω καν στη λογική των δημοκρατικών εκλογών σε ένα απαίδευτο κράτος… Αλλά υπέκυψα και έγινα πολίτης. Πέρα απ’ τους εκβιασμούς, φοβήθηκα μήπως οι καθυστερημένοι ξαναβγάλουν την ίδια σχιζοφρενική κυβέρνηση. Θα τα μαζεύαμε και θα την κάναμε για εκεί που ζουν οι έξυπνοι. Δεν ενοχλήθηκα ακόμα με την «κάπως αριστερή» κυβέρνηση της χώρας  και είδα θετικά κάποιες κινήσεις της κυβέρνησης. Δεν μπορώ να το κρύψω… αν και νοιώθω αρκετή αμηχανία για τα συναισθήματα μου. Αν προσθέσουμε τα ποσοστά της ΝουΔου, Ανέλ,  Πασόκ, ΓΑΠ, Ποτάμι, Χρυσαυγής, Δημάρ κλπ… είμαστε για να μας κλαιν οι σαρδέλες… Οπότε με βάση την λογική(?) του μέσου Έλληνα, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη κυβέρνηση αυτή τη στιγμή για να τον κυβερνήσει… Θα μπορούσα, αλλά θα ήταν αδύνατο να εκλεγεί και να κυβερνήσει με τη δημοκρατία ως έχει σήμερα και το αιλινηκό κεφάλι ως έχει σήμερα… οπότε θα ήταν πολύ σουρεάλ…

###Κρα Κρα Κρα###

Πριν καν βγουν άρχισε το κράξιμο… σε άλλα σημεία δικαίως, αλλού ήταν εντελώς γελοίο. Βγαίνει λοιπόν αυτή η κυβέρνηση (βεβαίως με κάποιες προεκλογικές μαλακίες, λάθη και κάποιες τούμπες με τον κώλο) και ξεκινάει σχετικά καλά με βάση πάντα τα δεδομένα της εποχής. Επαναλαμβάνω περί (σου)ρεαλισμού γιατί νοιώθω άβολα… Είμαι ονειροπόλος, φαντασμένος, ρομαντικός, κυνικός, κοινωνικά ανένταχτος και ψυχικά άρρωστος… αλλά μπορώ  να διακρίνω αν κάτι ξεκινάει «κάπως» καλά ή όχι (επαναλαμβάνω… για τα δεδομένα της εποχής). Και αυτήν την περίοδο, θεωρώ πως αυτή είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας για να «ορθοποδήσει κάπως» πριν στραφεί ο όχλος στην ακροδεξιά. Μπορεί κάποιος να πει βέβαια για τον (καμένα φιλόδοξο) Καμένο, αλλά με αυτά τα αποτελέσματα και με την άρνηση του ΚΚΕ, ήταν αναγκαίο κακό.

###Ακόμα Είναι η Αρχή…

Αν κάνω λάθος θα το δούμε μπροστά μας. Δεν εύχομαι όμως να αποτύχει η κυβέρνηση για να είμαι εγώ ο έξυπνος που το προέβλεψε και το ήξερε και είχε δίκιο και είχε μυαλό, μάτια, χέρια και αρχίδια καπαμά… Γράφω λοιπόν γρήγορα, διανύοντας τις πρώτες μέρες για να προλάβω πριν γίνουν μαλακίες και μυρίσει το πράγμα… γιατί  οι εξελίξεις τρέχουν και φοβάμαι μήπως χαρακτηριστώ φιλοκυβερνητικός, μήπως μεγάλωσα και μήπως και μήπως… Μήπως κουράστηκα να κράζω εκ του ασφαλούς και θέλω να αρχίσω να γλύφω εκ του ασφαλούς? Όχι… Είμαι απλά ένας απ΄την απ’ έξω παρατηρητής που νομίζει πως βλέπει ποιος θα μας βουλιάξει στον απύθμενο λάκκο με τα ευρωπαϊκά σκατά και ποιος θα προσπαθήσει να μας βγάλει από κει μέσα και μετά βλέπουμε που θα μας χώσουνε… Αύριο εδώ θα είμαστε και θα κρίνουμε…

###Όταν Καυλώνει ο Έλληνας###

Και έρχονται μερικές σκέψεις για τον  Έλληνα που αρχίζει και συμπαθεί την κυβέρνηση επειδή ο Βαρουφάκης έχει δείρει τον Τσακ Νόρις και άλλα τέτοια. Ο Έλληνας θέλει να βλέπει τους άλλους να γαμάνε μπας και καυλώσει  και αυτός. Θέλει «Γιούρο», τσόντα και τσιοκόντα. Έτσι έβαλε και τους φασίστες στη βουλή για να δείρουν τους προδότες… μα τους μόνους που έδειραν ήταν κάτι πεινασμένοι μετανάστες. Να γουστάρεις τον Βαρουφάκη για αυτά που έκανε ή για αυτά που θα κάνει και όχι επειδή τον βλέπεις κι αυτόν σαν προέκταση του γαλανόλευκου πέους σου.

###(Παρένθεση)###

Ο Βαρουφάκης είναι φίλος με τον Σόρος? Δεν ξέρω καν ποιος είναι ο Σιόρος και κάθομαι και γράφω… Ντρέπομαι πραγματικά για λογαριασμό μου. Ακόμα και ο γάτος μου ντρέπεται για την αμορφωσιά μου.

###Άδεια Οδήγησης###

Το δικαίωμα ψήφου θα έπρεπε να είναι σαν την άδεια οδήγησης με επανεξέταση κάθε δέκα χρόνια τουλάχιστον. Να είχε στην ύλη λίγη ιστορία, λίγη χημεία και καμιά μαλακία… γιατί άνθρωπος χωρίς χιούμορ δεν θα ψήφιζε στον κόσμο μου.

###Αυτά…###

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Όπως κατεβαίνουν απ’ το κεφάλι μου τα έγραψα… ασυνάρτητα, μπερδεμένα & ενοχικά. Πάω πάνω να δω τι κάνει η Μάγια.  Γκαντ Μπλες Αμέρικα!!!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΤΟ ΚΟΛΟ

Γιώργος Μικάλεφ

Γεννημένος στην Κέρκυρα το Δεκέμβρη του ’85 με ρίζες από τη Μάλτα…H έντονη ανάγκη για δημιουργία τον ώθησε να ασχοληθεί από πολύ μικρός με τις καλές και τις... κακές τέχνες σε αρκετές απ’ τις μορφές τους… η ζωγραφική ωστόσο ήταν αυτή που τον απασχόλησε περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Από μικρό παιδί χρησιμοποιούσε μολύβια και μαρκαδόρους για να προεκτείνει τη ψυχή του πάνω σε μια λευκή επιφάνεια και έκτοτε δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει, να δημιουργεί και να πειραματίζεται πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια με χρώματα και με υλικά που του κέντριζαν το ενδιαφέρον και την περιέργεια. Από το 2010 έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Κέρκυρα, Σπέτσες, Αθήνα, Πάτρα και έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές. Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση βιβλίων και εξωφύλλων underground μουσικών σχημάτων. Είναι μέλος της “Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης” από το 2010 και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης από το 2011 έως το Μάη του 2014 όπου εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Kαι επειδή είναι περίεργο να γράφω για τον εαυτό μου σε τρίτο πρόσωπο… σταματάω κάπου εδώ.

Ars longa, vita brevis

Ὁ βίος βραχὺς, ἡ δὲ τέχνη μακρὴ, ὁ δὲ καιρὸς ὀξὺς, ἡ δὲ πεῖρα σφαλερὴ, ἡ δὲ κρίσις χαλεπή. Δεῖ δὲ οὐ μόνον ἑαυτὸν παρέχειν τὰ δέοντα ποιoῦντα, ἀλλὰ καὶ τὸν νοσέοντα, καὶ τοὺς παρεόντας, καὶ τὰ ἔξωθεν.
Ιπποκράτης (Το πρώτο παράγγελμα από τους «Αφορισμούς»)

Ιστορικό

Δημοφιλή | 24-48 ώρες

αρχική σελίδα
Περικλής Κοροβέσης
Υπό το βλέμμα του άλλου
Η δικτατορία της ευεξίας
Τελειώσαμε με τον αριστερισμό;;;
Δεν χρειάζεται αυνανισμός
Ο ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΑ ΜΕΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ
Της κοντής ψωλής...
«Βρώμικο '89»
ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ HPV ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

τυχαία άρθρα

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!
Αρέσει σε %d bloggers: