Της κοντής ψωλής…

Μόνο όταν είσαι τόσο μορφωμένος πίθηκος σαν τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο μπορείς να έχεις τόση έπαρση και να θεωρείς αυτονόητα ότι μπορεί να παίζεις παιγνιδάκια για να ικανοποιήσεις τα αφεντικά σου και να τους αποδείξεις ότι είσαι ο νέος Πρετεντέρης, αλλά με μπόλικη μεταμοδερνιά.

Το φετινό X-Factor υπήρξε ότι χειρότερο έχει παρουσιαστεί ποτέ σε talent show (κάθε είδους) στην εγχώρια showbiz. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψιν ότι το συγκεκριμένο format ποντάρει στο glamour, στο εναλλακτικό επενδυμένο με μπόλικη επιμελώς ατημέλητη δηθενιά και στην «τρέλα» δηλ. σ΄ όλα αυτά που αποβλακώνουν περαιτέρω  τους λοβοτομημένους μικροαστούς του πλανήτη και ειδικότερα το «νέο αίμα» (νεολέρα), η παραγωγή έκανε τριπλό, για να μην πω τετραπλό jackpot! απέτυχε παταγωδώς.

Το λούμπεν προλεταριάτο, το μικροαστικό πόπολο και οι μικροαστοί θέλουν θεαματικό θέαμα, γαμάτο, από την εποχή που στο Colosseum χύνονταν στην arena του ανθρώπινες σάρκες και τα μυαλά κολλούσαν στα κάγκελα… 😛 κάγκελα παντού. Ανεξάρτητα λοιπόν από την αισθητική, αξιακή ή και ηθική αποτίμηση του θεάματος, το θέαμα, σε όλη του την βιομηχανική εξέλιξη, τείνει στο υπερθέαμα. Ζητάει τους καλύτερους μονομάχους στην arena, τους καλύτερους παρουσιαστές, τους καλύτερους performers εν γένει..

Όποιος διαθέτει στοιχειώδη επιστημονική και ιστορική γνώση, δηλ. είναι το ακριβώς αντίθετο από «Μπογδάνους» και «Πρετεντέρηδες», γνωρίζει ότι από καταβολής μέχρι Hollywood και το πιο θαυμαστό Colosseum της περιφέρειας θα υπολείπεται πάντα έναντι αυτού της ιμπεριαλιστικής μητρόπολης. Ταυτόχρονα, αυτονόητα για τους αληθινά ειδήμονες, το περιφερειακό θέαμα δεν υπάρχει απλά ως θυγατρική της μητροπολιτικής πολιτισμικής κυριαρχίας αλλά και ως ανατροφοδότης της οργανικότητας, της ιδεολογίας και της αισθητικής του τοπικού-εθνικού, εν προκειμένω, στο ζήτημα που μας απασχολεί, της ελληνικότητας. Είναι περιττό αλλά το αναφέρω για τα ψευδό-διεθνιστικά κνώδαλα του αριστερισμού (€λιγούρια) και τα εντελώς κομπλεξικά δουλάκια του ραγιάδικου κοσμοπολιτισμού, τους φιλελέρες * και δεξιούς δωσίλογους, ότι στο Γαλλικό X-Factor π.χ. «παίζει» αντίστοιχα η Γαλλικότητα..και ούτω καθ΄ εξής.

X-Factor στο Ραγιαδιστάν

Το σκυλάκι της «φιλάνθρωπης» Μαριάννας δεν «τα λέει» με τίποτα και δεν γκελάρει πλέον. Είναι €πέος όμως το παιδί, της φιλελέρικης μασονίας, οπότε δεν το κριτικάρουμε (οι «Μπογδάνοι»). Οι ΜένουμεΕυρώπη υποκρίνονται τους πολιτικοποιημένους και επειδή τρώνε την σκόνη του αρχιλαμόγιου απατεώνα προδότη Τζίφρα σκαρφίζονται μεταμοδερνιές επαρχιακού καφενείου. Το πουλέν τους, ο Μπογδάνος, ως Πρεντεντέρης Β΄, προσπαθεί με «φρέσκες» μαλακίες να συνδέσει την ψήφο στο X-Factor με την ψήφο στα 17 του Τζίφρα. Ίσως μόνο ο συγκεκριμένος μαλάκας μπορεί να βάζει καταιγιστικά αυτογκόλ.

Ο ποπ σκυλάς κέρδισε στο νήμα την Βρετανίλα, πράγμα που σημαίνει ότι η νεολαία ψήφησε πιο ορθολογικά από τα πρόβατα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, που έσπευσαν να ψηφίσουν σ΄ ένα κωλόχαρτο για ένα χαρτί (κείμενο συμφωνίας) που είχε αποσυρθεί. Η θαυμάσια νεολέρα με το αποτέλεσμα στο X-Factor αποκάλυψε για άλλη μια φορά,  με τον πιο εμφατικό τρόπο, την εθνική μας σχιζοφρένεια. Ζούμε ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, χωρίς ταυτότητα μέσα στην νεωτερικότητα, αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Για να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσεις ως τέτοιο, πρέπει να συμφωνήσεις ποιο είναι το «πρόβλημα»-κατάσταση και για το αν είναι πρόβλημα, ακόμα, για να μην πω κυρίως αυτό..

Υπάρχουν δύο είδη μικροαστών στην Ελλάδα, το εξής ένα: λέμε φωναχτά ή σιγαλά ότι επιθυμούμε να είμαστε υποτελείς και να έχουμε νταβατζή κάποιον ιμπεριαλιστή.. κατά προτίμηση Εσπέριο, καθότι εμείς τους δώσαμε τα φώτα, παρότι εγώ δεν θυμάμαι να έγινε τελετή παραλαβής παράδοσης του «αρχαίου διαφωτισμού». Αντιθέτως, κάθε χρόνο τρώω στην μάπα και πληρώνω κιόλας την υποδοχή ενός ορθόδοξου καντηλιού με τιμές αρχηγού κράτους.

Κι ο τελευταίος μαλάκας σ΄ αυτή την χώρα θεωρεί εαυτόν κληρονόμο και φορέα του Ελληνικού Πολιτισμού. Ο κάθε τραχανοπλαγιάς κυκλοφορεί με τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα στην κωλότσεπη χωρίς να έχει ανοίξει βιβλίο, πέραν αυτών που αντίκρισε κατόπιν μαστιγώματος όταν πήγε σε κάποιο σχολείο αποβλάκωσης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ένα κατεστημένο που κρέμεται από τ΄ αρχίδια ενός κνίτη αφισοκολλητή (της μετά τείχους εποχής) και έχει αριστερούς και δεξιούς «Μπογδάνους» για δημοσιοκάφρικη «οργανική διανόηση» δεν αξίζει να υπάρχει ούτε ως ανάμνηση. Θα υπάρχει όμως δυστυχώς εις τους αιώνας των αιώνων και με την «δημιουργική του ασάφεια» θα καταστρέψει την χώρα. Ο λαός έχει ευθύνη ασφαλώς, πολιτική ευθύνη, αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Εν κατακλείδι: 

Το πρόβλημα παλιομαλάκα τσόγλανε ξεφτιλισμένε κρετίνε Μπογδάνο δεν είναι ότι ο Λέοντας έφαγε τον Στρατή στο νήμα, αλλά ότι όλοι εσείς οι «Μπογδάνοι» έχετε πείσει μια αγράμματη ψωραλέα ελίτ ότι είσαστε «πνευματικός κόσμος» ή ακόμα χειρότερα «πνευματική ελίτ».

Είμαι 35+ χρόνια στη «Βιομηχανία του Θεάματος» και εργάστηκα σε διάφορα πόστα, από προλετάριος έως εργατική αριστοκρατία και ελεύθερος επαγγελματίας (εξ ανάγκης). Ξέρω πρόσωπα πράγματα και καταστάσεις.. και μπόλικες gossipιές, για να καυλαντίζω στον αιώνα τον άπαντα, την υγειά μας να ΄χουμε. Το ότι κανένα «εθνικό μουνόπανο» της ψωραλέας ελίτ δεν θέλει να αξιοποιήσει και βεβαίως να εκμεταλλευτεί τα μάλα έναν έξυπνο, όμορφο, ταλαντούχο και προπάντων μετριόφρων όπως η αφεντιά μου, είναι, ειδωμένη μέσα από την προσωπική μου ματιά και υποκειμενικότητα, η αληθινά γενική και αντικειμενική εικόνα της «εθνικής κρίσης».

Ότι έχω καταφέρει μέχρι τώρα τα τελευταία χρόνια με τα sites και τα blogs, τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών, είναι καλλιτεχνικός και οργανικός άθλος. Δεν θα κουράσω περαιτέρω με το ότι έχω δικαιωθεί απόλυτα στις πολιτικές μου προβλέψεις και το παραπάνω από προφανές ότι όλη η ελίτ τρώει την σκόνη μου. Κρατάω κάβα για επόμενο ξεχέσιμο (σε αναρτήσεις) «διανοουμένων» κ.ά. (παρα)μορφωμένων πιθήκων.

Υ.Σ. Απόψε θέλω να κερδίσει το outsider όχι γιατί αντιπαθώ τo favori αλλά γιατί θεωρώ πως οι Πετεινοί έκαναν ότι έπρεπε ταπεινώνοντας το Δ΄ Ράιχ, έστω στον αναίμακτο ποδοσφαιρικό πόλεμο. Μια νίκη της Πορτογαλίας θα είναι ίσως μια ευκαιρία να δουν όλοι οι €παίοι ότι αυτοί οι Γάλλοι δεν είναι δα και τόσο πολιτισμένοι.. Οι Πορτογάλοι μας φέρθηκαν άψογα όταν τους διακορεύσαμε μέσα στο σπίτι τους, με την γνωστή ιστορία, πούτσα στην πρεμιέρα πούτσα και στον τελικό.

Οι αστικοί μύθοι οφείλουν μόνο να καταρρέουν γιατί η Ιστορία είναι μεγάλη πουτάνα.

Οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν τουλάχιστον μια… Ο γράφων δεν αποτελεί εξαίρεση.


* φιλελέρας: φιλελεύθερος

|> VirtùDaimon

Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης. Δαήμων: δαιμόνιος & επινοητικός. Σχεδόν ανίκανος όμως να «πουλήσω» τον εαυτό μου στο θέαμα ή και την ψυχή μου στον διάβολο.

Δείτε Επίσης

Ανάξιος λόγου

Χάρης Μελιτάς, Ανάξιος λόγου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!